Innovation

Sedan 1949 då Erik Norlander startade Saxi har innovation varit en central del i vår filosofi. Genom att ständigt utveckla material, idéer och teknologi kan vi både erbjuda våra kunder bättre lösningar och leda utvecklingen inom vik- och ridåväggar.

Akustikduk

Vår nya innovativa Acoustic-duk är en speciallösning för dubbelsidiga ridåväggar där det ställs extra högra krav på ljudmiljön. Duken är delvis laminerad med en ljudabsoberande fleeceyta som ger en mycket slitstark, helt plan ridåvägg med utmärkta ljudkvaliteter.

Scrimduk

Vår scrimduk är specialutvecklad för kunder som vill ha en stabil, avskiljande ridåvägg, men med fritt flöde av ljus och luft genom hela hallen. Duken är en perforerad PVC-duk som kombineras med en lägre del av extremt stark standardduk för att skydda mot slag och slitage.

Bågformad uppsamling

Våra nät- och ridåväggar, som utvecklats för de norska norska inomhusfotbollsanläggningar, är nu  standard i många bågformade hallar runt om i världen. Både T500, T500 nät och Tnät hissas rakt upp, men med bågformad uppsamling.

Ljudabsoberande akustikpaneler

Bra akustik behöver inte betyda en tung ridåvägg. Vår T500 Acoustic är världens första enkelsidiga ridåvägg med ljudabsorption. Ljudabsoberande akustikpaneler är svetsade på duken och ger kraftigt minskat fladdereko och kortare efterklangstider samtidigt som alla fördelar med en enkelsidig vägg bibehålls.

Airseal®

Till skillnad från andra tekniskt komplicerade vikväggar på marknaden använder våra Airsealväggar komprimerad luft. Resultatet är en mycket stabil, enkel, ljudtätad vägg med friktionsfri manövrering. Det ger mindre slitage, längre livslängd och förenklat handhavande.